Word een programmeer-pro!

Word een programmeer-pro!

Met de gratis website Scratch kan je van alles maken voor op je computer. Spelletjes, animaties en verhalen; wat je maar wilt. Door blokjes met opdrachten voor de computer achter elkaar te zetten kan jij de objecten in je verhaal of spel laten doen wat jij wilt. Ondertussen leer je programmeren, dat betekent de taal van de computer spreken. Hartstikke leerzaam dus. Maar pas op: als je eenmaal bezig bent, wil je niet zo snel meer ophouden!

Als je van computerspelletjes houdt dan vind je Scratch vast ook erg leuk. En als jij een van die leerlingen bent die het gewone rekenwerk maar saai en makkelijk vindt, dan is Scratch zeker een goede uitdaging voor jou!

Je komt op de website van Scratch via deze link: https://scratch.mit.edu/

Daar kan je meteen beginnen door op de knop ‘maak’ te drukken, of eerst spelletjes uitproberen die anderen hebben gemaakt via de knop ‘ontdek’.

Daag je tutor uit

Je kan met Scratch ook goed een rekenraadsel of rekenuitdaging maken. Stuur ‘m naar je tutor en daag hem of haar uit om jouw raadsel op te lossen!

Extra tip: wil je wel ontdekken hoe programmeren werkt maar heb je niet zoveel tijd? Probeer dan de app Light Bot, die kan je hier downloaden: https://www.lightbot.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: