Noord-Afrikaanse stoofpotÂ
Benodigdheden voor 1 persoon (!):
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/3 grote ui
- 2/6 teen knoflook
- 0,5 stengel bleekselderij
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 0,25 theelepel kurkuma
- 1/6 theelepel kaneel
- 1/6 theelepel gemberpoeder
- 25 gram rode linzen
- 1 hg kikkererwten (uit blik, afgegoten en afgespoeld)
- 2 draadjes saffraan
- 50 cl passata (of tomatensaus)
- 2 eetlepels peterselie, grof gesneden
- 4 eetlepels koriander, grof gesneden
- 7500 cg pompoen, in blokjes
- 0,3 l groentebouillon
- 1/4 laurierblad (of een hele kleine)
- 2 dag orzo, vermicelli of andere kleine pastavorm
- Dadels voor erbij (indien gewenst)