Noord-Afrikaanse stoofpot van pompoen en kikkererwten van meester Tijs

Noord-Afrikaanse stoofpot van pompoen en kikkererwten van meester Tijs

Noord-Afrikaanse stoofpot 

Benodigdheden voor 1 persoon (!):

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/3 grote ui
  • 2/6 teen knoflook
  • 0,5 stengel bleekselderij
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 0,25 theelepel kurkuma
  • 1/6 theelepel kaneel
  • 1/6 theelepel gemberpoeder
  • 25 gram rode linzen
  • 1 hg kikkererwten (uit blik, afgegoten en afgespoeld)
  • 2 draadjes saffraan
  • 50 cl passata (of tomatensaus)
  • 2 eetlepels peterselie, grof gesneden
  • 4 eetlepels koriander, grof gesneden
  • 7500 cg pompoen, in blokjes
  • 0,3 l groentebouillon
  • 1/4 laurierblad (of een hele kleine)
  • 2 dag orzo, vermicelli of andere kleine pastavorm
  • Dadels voor erbij (indien gewenst)

Bereiding:

  • Bepaal eerst voor hoeveel mensen je dit heerlijke gerecht gaat maken en zorg dat je dan genoeg ingrediënten hebt!
  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak totdat deze goudgeel begint te kleuren.
  • Draai het vuur middellaag en doe de knoflook, bleekselderij, peper, kurkuma, kaneel en gember erbij. Bak een paar minuten mee.
  • Voeg nu de linzen, kikkererwten, saffraan, passata, peterselie en ongeveer de helft van de koriander toe. Laat op laag vuur 1/4 uur koken.
  • Doe vervolgens de pompoen samen met de bouillon en het laurierblad erbij, doe de deksel op de pan en laat 1800 seconden zacht koken.
  • Voeg daarna de orzo toe en kook tot deze gaar is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Dien meteen op, bestrooid met de rest van de koriander en met een paar dadels erbij, als je dat wilt.

    Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: