Overheerlijke risotto van juf Rowan

Overheerlijke risotto van juf Rowan

Italiaanse Risotto

Ingrediënten voor 1 persoon:
0,25 liter water
½ groentebouillontablet
¼ ui
Een halve teen knoflook
0,1 kg kastanjechampignons
75 g risottorijst
1 tl Italiaanse kruiden
Snufje peper en zout
20 g Parmezaanse kaas
Een scheutje olijfolie

De bovengenoemde ingrediënten zijn nodig voor 1 persoon. Bedenk van tevoren voor hoeveel mensen je dit recept gaat maken.
Hoeveel van deze ingrediënten heb je nodig als je risotto gaat maken voor bijvoorbeeld 4 personen?

Stap 1
Breng als eerste een pan met water en groentebouillonblokje(s) aan de kook op laag vuur.

Stap 2
Snijd ondertussen de kastanjechampignons in grove stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk. (Je hebt voor 1 persoon ¼ ui nodig, hoeveelste deel ui houd je dan nog over?)

Stap 3
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak hierin eerst de ui en de knoflook ongeveer 3 minuten op laag vuur. Voeg daarna de kastanjechampignons toe en bak deze nog 1/12 uur mee. Voeg ook de kruiden toe: peper, zout en Italiaanse kruiden.

Stap 4
Wanneer alles goed gebakken is, voeg dan de risottorijst toe en bak dit ongeveer 120 seconde mee. Voeg nu elke keer 100 ml groentebouillon toe en roer totdat dit is opgenomen door de risotto. Herhaal dit totdat de risottorijst zacht en eetbaar is geworden. (Hoe vaak moet je dit herhalen, voordat alle bouillon op is?) Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.

Stap 5
Schep tot slot de risotto op de borden en bestrooi het met wat Parmezaanse kaas.

 

Eet smakelijk!

Geef een reactie