Maak zelf Halli Galli of Set

Maak zelf Halli Galli of Set

Ken je het spel Halli Galli?

Nee? Kijk hier een video waarin de spelregels worden uitgelegd.

Je kan dit spel zelf maken! Je hebt maar twee dingen nodig:

  • Karton of dik papier. Hier knip je kaarten van. Daarna kan je zelf de vruchten op tekenen.
  • Iets wat als ‘bel’ kan dienen. Veel dingen in je huis werken hiervoor, namelijk alles wat niet zo makkelijk kapot kan 😉 Bijvoorbeeld een onderzetter, een omgekeerde pan (leg er een theedoek onder om de tafel te beschermen) of een omgekeerde plastic beker.

En dan spelen maar!

Nog makkelijker is het om zelf Set te maken. Daarvoor hoef je alleen de kaarten na te maken. Zorg wel dat je alle verschillende kaarten hebt. Het zijn er 81 in totaal. Je kan ook kiezen om alleen één kleur te maken, dan zijn er 27 verschillende kaarten. In deze video vind je de speluitleg:

Wil je de spellen liever kopen? Dat kan bijvoorbeeld bij Blokker of online bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: