Rekenen in de auto

Rekenen in de auto

Ga jij dit jaar op vakantie? Misschien ga je wel naar Frankrijk, of naar Duitsland. En je weet vast wat dat betekent: heel lang in de auto zitten! Gelukkig ben je daarna vast op een heerlijke vakantiebestemming. Wat doe jij om je niet te vervelen tijdens de reis?

Wij hebben ook nog wat ideetjes. Met deze spelletjes kan je meteen je rekenvaardigheid een beetje bijhouden!

  • Maak een rekenslang. Iemand begint met een som. De volgende zegt het antwoord en gebruikt dat antwoord in een nieuwe som. Iedereen rekent mee om te controleren, want bij een fout antwoord beginnen jullie opnieuw. Hoe lang wordt jullie rekenslang? Let op: kies alleen sommen die je uit het hoofd kan uitrekenen!
  • Kijk naar buiten. Ongeveer hoeveel … windmolens zie je in de verte? … rode auto’s staan er in de file? … huizen staan er in het dorpje? … meter lang is het hek om het weiland? Zitten jullie schattingen bij elkaar in de buurt? Verzin zelf nog meer hoeveelheden om te schatten.
  • Bekijk de nummerborden van andere auto’s. Maak sommen met de cijfers die erop staan. Wie kan de hoogste uitkomst maken met alleen die cijfers?

Een fijne vakantie gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: