Werken bij

Werken bij


Wil jij het verschil maken op Rotterdam Zuid? Bij de Rekenfaculteit lever je een bijdrage aan het dichten van de prestatiekloof in het onderwijs, maak je op een laagdrempelige manier kennis met het onderwijsveld en tegelijkertijd ontwikkel je jezelf tot allround professional. 

Stichting Tutoring Educatie Rotterdam (STER) is op zoek naar een fulltime:

Tutor bij de Rekenfaculteit

De baan
Als tutor werk je 36 uur in de week. Daarvan geef je ongeveer 20 uur per week rekenlessen aan groepjes van twee leerlingen uit groep 7 en/of groep 5, op basis van de high dosage tutoring methodiek. De lessen vinden plaats onder schooltijd op de deelnemende basisscholen in de Rotterdamse wijken Pendrecht of Afrikaanderwijk. De overige 16 uur besteed je aan lesvoorbereiding, professionele ontwikkeling, team activiteiten en oudercontacten. Als tutor lever je iedere dag maatwerk aan jouw leerlingen, bouw je voort op succeservaringen en draag je daarmee bij aan het verkleinen van kansenongelijkheid. 

Wil je een idee krijgen van een dag in het leven van een tutor? Kijk dan eens naar onderstaande filmpjes:

De Rekenfaculteit is een intensief tutoring programma gericht op het behalen van maximale leerwinst op het gebied van rekenen. Vanuit het idee dat iedere leerling kan rekenen en zich daar verder in kan ontwikkelen, wordt aan de hand van maatwerk ingezet op het verhogen van rekenprestaties. Daarnaast vervullen tutoren een mentorrol en wordt er de nodige aandacht besteed aan de werkhouding van onze leerlingen. De Rekenfaculteit is een lerende organisatie; dat wil zeggen dat we door middel van feedback iedere dag stil staan bij hoe we onze lessen en ons programma kunnen verbeteren.

Jij
… bent maatschappelijk betrokken en bereid om jezelf te ontwikkelen tot expert op het gebied van rekenonderwijs en high dosage tutoring. Het is daarnaast belangrijk dat je:

 • Een positieve growth mindset hebt en niet bang bent om fouten te maken;
 • Plezier hebt met getallen en dit kunt overbrengen op je leerlingen;
 • Een flexibele houding hebt binnen de chaotische wereld die het onderwijs heet;
 • Een factor van betekenis wilt zijn in het leven van een kind.

Wij
… bieden je een pioniersfunctie binnen een groeiende organisatie. Je komt vanaf eind augustus te werken in een hecht team waar ruimte is voor nieuwe initiatieven en ideeën en waar leren de kern van ons wezen is. Wij vinden goede arbeidsvoorwaarden belangrijk, waaronder:

 • Een basissalaris van € 2044,- voor een 36-urige werkweek (parttime in overleg)
 • Vakantiegeld en een eindejaarsuitkering;
 • Minimaal 35 vakantiedagen per schooljaar;
 • Een uitgebreide starttraining en gedurende het jaar continue aandacht voor professionele ontwikkeling;
 • Een vitaliteitsbudget van € 30 per maand;
 • Reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer; of je nou van ver moet komen of gewoon de fiets pakt.
 • Een arbeidscontract tot aan het einde van het schooljaar, met zicht op verlenging bij goed functioneren.

Sollicitatieprocedure
Je kunt tot en met 5 juli 2020 reageren op deze vacature. Je hoort binnen een week van ons of we je uitnodigen voor de sollicitatieprocedure. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee rondes. De eerste ronde bestaat uit een digitaal kennismakingsgesprek en het maken van een rekentoets (op 2F niveau). Houd er vast rekening mee dat deze plaats zal vinden tussen 7 en 10 juli. Als dit allemaal goed verloopt nodigen we je uit voor ronde 2: een rollenspel assessment op locatie in Rotterdam. Deze ronde zal plaatsvinden tussen 13 en 17 juli. Op basis van deze assessment besluiten we of we je een aanbod doen voor een baan.

Contact
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Karmijn Steekelenburg, projectleider van de Rekenfaculteit. TEL: 06 52 33 07 79 (of via k.steekelenburg@rekenfaculteit.nl).

Als je interesse hebt in deze functie, dan nodigen we je uit om je curriculum vitae en beknopte motivatiebrief te mailen naar Karmijn Steekelenburg k.steekelenburg@rekenfaculteit.nlWil je meer weten over de inhoud van het werk? Check dan vast  onze handleiding voor de tutoren. 

%d bloggers liken dit: