Op dit moment is er geen openstaande vacature maar regelmatig zijn wij opzoek naar nieuwe tutoren. Een open sollicitatie mag altijd, zie de contactgegevens hieronder.

Wil jij het verschil maken op Rotterdam Zuid? Bij de Rekenfaculteit lever je een bijdrage aan het dichten van de prestatiekloof in het onderwijs, maak je op een laagdrempelige manier kennis met het onderwijsveld en tegelijkertijd ontwikkel je jezelf tot allround professional.

 

Tutor bij de Rekenfaculteit

De baan
Als tutor werk je 36 uur in de week. Daarvan geef je ongeveer 20 uur per week rekenlessen aan groepjes van twee leerlingen uit groep 5 of groep 7, op basis van de high dosage tutoring methodiek. De overige 16 uur besteed je aan lesvoorbereiding, professionele ontwikkeling, team activiteiten en oudercontacten. De lessen vinden plaats onder schooltijd op de deelnemende basisscholen in Rotterdam Zuid. Als tutor lever je iedere dag maatwerk aan jouw leerlingen, bouw je voort op succeservaringen en draag je daarmee bij aan het verkleinen van kansenongelijkheid. 

Wil je een idee krijgen van een dag in het leven van een tutor? Kijk dan eens naar onderstaande filmpjes:

De Rekenfaculteit is een intensief tutoring programma gericht op het behalen van maximale leerwinst op het gebied van rekenen. Vanuit het idee dat iedere leerling kan rekenen en zich daar verder in kan ontwikkelen, wordt aan de hand van maatwerk ingezet op het verhogen van rekenprestaties. Daarnaast vervullen tutoren een mentorrol en wordt er de nodige aandacht besteed aan de werkhouding van onze leerlingen. De Rekenfaculteit is een lerende organisatie; dat wil zeggen dat we door middel van feedback iedere dag stil staan bij hoe we onze lessen en ons programma kunnen verbeteren.

Jij
… bent maatschappelijk betrokken en bereid om jezelf te ontwikkelen tot expert op het gebied van rekenonderwijs en high dosage tutoring. Het is daarnaast belangrijk dat je:

 • Een positieve growth mindset hebt en niet bang bent om fouten te maken;
 • Plezier hebt met getallen en dit kunt overbrengen op je leerlingen;
 • Een flexibele houding hebt binnen de chaotische wereld die het onderwijs heet;
 • Een factor van betekenis wilt zijn in het leven van een kind.

Wij
… bieden je een pioniersfunctie binnen een groeiende organisatie. Je komt te werken in een hecht team waar ruimte is voor nieuwe initiatieven en ideeën en waar leren de kern van ons wezen is. Wij vinden goede arbeidsvoorwaarden belangrijk, waaronder:

 • Een basissalaris van € 2044,- voor een 36-urige werkweek 
 • Vakantiegeld en een eindejaarsuitkering;
 • Minimaal 35 vakantiedagen per schooljaar;
 • Een uitgebreide starttraining en gedurende het jaar continue aandacht voor professionele ontwikkeling;
 • Een vitaliteitsbudget van € 30 per maand;
 • Reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer; of je nou van ver moet komen of gewoon de fiets pakt.
 • Een arbeidscontract tot aan het einde van het schooljaar, met zicht op verlenging bij goed functioneren.

Contact

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Karmijn Steekelenburg, projectleider van de Rekenfaculteit. TEL: 06 52 33 07 79 (of via k.steekelenburg@rekenfaculteit.nl).

Als je interesse hebt in deze functie, dan nodigen we je uit om je curriculum vitae en beknopte motivatiebrief te mailen naar Karmijn Steekelenburg k.steekelenburg@rekenfaculteit.nlWil je meer weten over de inhoud van het werk? Check dan vast  onze handleiding voor de tutoren. 

Dit delen:

Vind ik leuk:

Like Laden...
%d bloggers liken dit: