Werken bij

Wil jij het verschil maken op Rotterdam Zuid? Wil jij carrière maken in het onderwijs? Bij de Rekenfaculteit lever je een bijdrage aan het dichten van de prestatiekloof in het onderwijs, maak je kennis met het onderwijsveld en tegelijkertijd ontwikkel je jezelf tot allround professional.     

 

Naast nieuwe tutoren, is de Rekenfaculteit ook op zoek naar een Data Analist. 

Tutor bij de Rekenfaculteit

De baan

Als tutor geef je onder schooltijd les op de scholen binnen jouw wijk. Je verplaatst je dus gedurende de dag van school naar school. Na schooltijd is er ruimte om aan lesvoorbereiding, professionele ontwikkeling, oudercontacten en overige team activiteiten te werken. Je geeft tutoring op een zeer intensieve manier, high dosage tutoring, waarbij maatwerk wordt gevraagd. Je besteedt aandacht aan de werkhouding van je leerlingen en vervult regelmatig de rol van mentor, waarbij je ook nauw contact onderhoudt met leerkrachten en ouders.

Wil je een idee krijgen van een dag in het leven van een tutor? Kijk dan eens naar onderstaande filmpjes:

De Rekenfaculteit is een tutoring programma op verschillende basisscholen – je geeft les aan twee leerlingen tegelijk, afhankelijk van het leerjaar drie, vier of vijf keer in de week – dit is erop gericht om leerlingen de maximale leerwinst te laten behalen op het gebied van rekenen. Kinderen krijgen een schooljaar lang extra rekenlessen die boven op het reguliere schoolcurriculum komen. Wij doen dit vanuit het idee dat iedere leerling de capaciteiten heeft om te kunnen rekenen en zich daar verder in te ontwikkelen. Rekenen is een van de belangrijkste voorspellers voor academisch succes en daarmee bepalend voor het verdere leven van het kind. De Rekenfaculteit is actief in drie Rotterdamse wijken: Pendrecht, Afrikaanderwijk en Bloemhof voor leerlingen van groep 5 en 7. 

Jij

bent maatschappelijk betrokken en bereid om jezelf te ontwikkelen tot expert op het gebied van reken, high dosage tutoring en onderwijs. Je krijgt energie van het begeleiden van kinderen en verbeteren van hun resultaten. Het is daarnaast belangrijk dat:

Wij

… bieden je een pioniersfunctie binnen een groeiende organisatie. Je komt te werken in een hecht team waar ruimte is voor nieuwe initiatieven en ideeën en waar leren de kern van ons wezen is. We bieden jou alle begeleiding die je nodig hebt om het onderwijsveld in te gaan. Als tutor bij de Rekenfaculteit heb je de mogelijkheid om van betekenis te zijn in het leven van de leerlingen die je begeleidt. Wij vinden goede arbeidsvoorwaarden belangrijk, waaronder:

Doorgroeien tot leerkracht?

Wij bieden de mogelijkheid om na twee jaar als tutor een deeltijd pabo opleiding te volgen met baangarantie als PO leerkracht. Dit traject bieden wij aan in samenwerking met basisschool Het Epos. De Rekenfaculteit en Het Epos worden gesteund door Stichting de Verre Bergen, die zich inzet voor een beter en sterker Rotterdam.

 

Sollicitatieprocedure 

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee rondes. De eerste ronde bestaat uit een kennismakingsgesprek en het maken van een rekentoets (op 2F niveau). Als dit vanuit beide partijen goed bevalt, maken we een vervolgafspraak voor het geven van een proefles bij ons op locatie.

Contact

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden? Stuur je sollicitatiebrief naar personeel@rekenfaculteit.nl o.v.v. ‘’sollicitatie tutor’’. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Renate Boonstra via 06 – 39 27 39 03.Wil je meer weten over de inhoud van het werk? Check dan vast  onze handleiding voor de tutoren.