Heerlijke oreo truffels van juf Nadia
Tijd voor wat zoets! Dit recept is snel en makkelijk te bereiden, maar pas op, ze zijn verslavend lekker!
Benodigheden voor 5 truffels (mocht je er meer willen maken, kun je zelf uitrekenen hoeveel van onderstaande ingrediënten je nodig hebt):
- 600 decigram oreo koekjes
- 20 gram monchou (roomkaas)
- 20.000 milligram witte chocolade
- 10 gram ongeklopte slagroom
- 4 gram poedersuiker
Garnering:
- 50 gram witte chocolade
Bereiding:
- Doe de ongeklopte slagroom in de steelpan en breng het tot tegen de kook aan.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg de stukgemaakte witte chocolade toe. Laat het staan voor een minuut.
- Na een minuut roer je ze samen tot een gladde massa. Voeg poedersuiker toe en meng weer samen tot een geheel. Dek het af en leg het in de vriezer tot het stevig is (na een uur ongeveer).
- Maak kleine bollen van het mengsel. Tip hierbij: zorg ervoor dat je handen koud zijn! Dit vergemakkelijkt het maken van de bolletjes.
- Doe de oreo koek in een mixer en mix het fijn (leg wat oreo kruimels apart).
- Doe de gemalen oreo koek in een diepe kom en voeg de monchou toe. Meng/kneed samen tot een geheel.
- Neem wat van het oreo-mengsel en vorm tot een bol.
- Druk de oreo bol plat en leg er een bolletje van het witte mengsel wat je bij stap 1 t/m 4 gemaakt hebt. Vouw het dicht en rol het mooi rond met je handen.
- Leg ze in de vriezer tot ze hard en koud zijn (3600 seconden).
- Smelt de witte chocolade au bain marie (zie foto hieronder). Dompel de oreo truffels in de gesmolten chocolade en leg ze op een vel bakpapier.
- Top de truffels af met de gekruimelde oreo die je apart hebt gelegd. Laat de oreo truffels rusten totdat de chocolade goed stevig is.
Geniet ervan, met mate!