Lunchen met een lekkere salade van juf Madhvi
Dit recept is in maximaal 900 seconden klaar en dan smullen maar!
Benodigdheden voor een frisse salade voor 1 persoon:
- Een kom om alle ingrediënten in te doen.
Maar let op: de grootste cirkel van de kom moet een diameter hebben van minstens 15 cm. - Een vergiet en de kraan om alle groenten te wassen.
- Een vork
- Een garde
- 500 dg van een krop (ijsberg) sla
- 5 gram zwarte/groene olijven
- 1/3 deel van een komkommer
- 1 tomaat
- Een kwart rode ui
- Een snufje peper en een snufje zout
- 0,025kg kaas
- 0,03 dm3 sladressing
(of maak zelf een dressing door de volgende ingrediënten met een garde in een aparte kom te mengen: 0,020 dm3 natuurazijn, een snufje peper en een snufje zout en 5000 mg suiker)
Klaar voor de start..
- Zet de kom klaar.
- Snijd de sla in reepjes van 5 cm lang en ongeveer 1 cm breed en spoel deze met koud water af in een vergiet. Daarna mag de sla in de kom.
- Was het stuk komkommer en halveer dit stuk.
Daarna snijd je de 2 stukken in plakken van 3 mm breed.
Voeg de komkommerstukken toe aan de kom. - Was de tomaat en verdeel deze in stukken in kwarten.
Daarna snijd je de stukken verder totdat je in totaal 8/8 tomaat hebt.
Zet de stukken tomaat in de kom. - Voeg de olijven toe aan de kom.
- Snipper het stuk rode ui in rechthoeken van circa ½ cm2
- Snijd de 0,025 gram kaas in sliertjes van ongeveer 1 cm bij ½ cm groot en garneer dit over de andere ingrediënten in de kom.
- Voeg tot slot de sladressing toe (en eventueel een snufje peper en zout)
- Roer alles een keer goed door met je vork.
- Genieten maar!