Lunchen met een lekkere salade van juf Madhvi

Lunchen met een lekkere salade van juf Madhvi

Dit recept is in maximaal 900 seconden klaar en dan smullen maar!

Benodigdheden voor een frisse salade voor 1 persoon:

  • Een kom om alle ingrediënten in te doen.
    Maar let op: de grootste cirkel van de kom moet een diameter hebben van minstens 15 cm.
  • Een vergiet en de kraan om alle groenten te wassen.
  • Een vork
  • Een garde
  • 500 dg van een krop (ijsberg) sla
  • 5 gram zwarte/groene olijven
  • 1/3 deel van een komkommer
  • 1 tomaat
  • Een kwart rode ui
  • Een snufje peper en een snufje zout
  • 0,025kg kaas
  • 0,03 dm3 sladressing

(of maak zelf een dressing door de volgende ingrediënten met een garde in een aparte kom te mengen: 0,020 dm3 natuurazijn, een snufje peper en een snufje zout en 5000 mg suiker)

Klaar voor de start..

  1. Zet de kom klaar.
  2. Snijd de sla in reepjes van 5 cm lang en ongeveer 1 cm breed en spoel deze met koud water af in een vergiet. Daarna mag de sla in de kom.
  3. Was het stuk komkommer en halveer dit stuk.
    Daarna snijd je de 2 stukken in plakken van 3 mm breed.
    Voeg de komkommerstukken toe aan de kom.
  4. Was de tomaat en verdeel deze in stukken in kwarten.
    Daarna snijd je de stukken verder totdat je in totaal 8/8 tomaat hebt.
    Zet de stukken tomaat in de kom.
  5. Voeg de olijven toe aan de kom.
  6. Snipper het stuk rode ui in rechthoeken van circa ½ cm2
  7. Snijd de 0,025 gram kaas in sliertjes van ongeveer 1 cm bij ½ cm groot en garneer dit over de andere ingrediënten in de kom.
  8. Voeg tot slot de sladressing toe (en eventueel een snufje peper en zout)
  9. Roer alles een keer goed door met je vork.

  10. Genieten maar!

Geef een reactie