Een heerlijk bladerdeegtaartje van juf Renate

Een heerlijk bladerdeegtaartje van juf Renate

Wat heb je nodig?

Voor 1 bladerdeegtaartje heb je de volgende ingrediënten nodig! Let op, dit is voor 1 taartje en meestal eet je taartjes met meer personen.

Wil je trakteren? Dan moet je van tevoren uitrekenen hoeveel je van ieder ingrediënt nodig hebt!

  • Een stukje bladerdeeg van ongeveer 144cm2
  • 1/3 appel
  • 7gr rozijnen
  • 7gr pecannoten
  • Een mespuntje kaneel
  • Een mespuntje vanille extract
  • Een ei
  • Een muffin bakvorm
  • Een klontje boter of bakspray

Voor de topping heb je de volgende ingrediënten nodig (per taartje):

  • 15 gram mascarpone
  • Een mespuntje vanille extract
  • 2 druppels honing

Hoe maak je nu precies dit overheerlijke taartje? Stap voor stap zal ik het je uitleggen!

Stap 1: Schil de appel(s) en haal het klokhuis eruit. Snijd de appel in stukjes van ongeveer 1cm3.

Stap 2: Hak de pecannoten in kleine stukjes en voeg dit samen met de appel en rozijnen. Meng ook de kaneel en vanille extract er doorheen.

Stap 3: Vet de muffinbakvorm in.

Stap 4: Leg je stukje bladerdeeg met een oppervlakte van ongeveer 144cm2 over de bakvorm en druk de randen iets aan. Pak een vork en prik met de vork gaatjes in de bodem.

Stap 5: Smeer de randen van het bladerdeeg in met ei. Je kunt hiervoor een keukenkwast gebruiken of de achterkant van een lepel.

Stap 6: Vul je ‘bakje’ van bladerdeeg met de appelvulling. Verdeel dit eerlijk over het aantal taartjes die je gaat maken.

Stap 6: De taartjes zijn nu klaar om de oven in te gaan! De taartjes moeten 2/6 uur de oven in op 200˚ C. Hoeveel minuten is 2/6 uur eigenlijk? Let op na ¼ uur moet je even kijken hoe de taartjes eruit zien. Als ze mooi bruin zijn mogen ze eruit.

Stap 7: De topping!! Roer de mascarpone, honing en vanille extract door elkaar tot een geheel. Je smeert op ieder taartje een flinke klodder van dit mengsel. Doe dit pas als je je taartje gaat eten of gaat uitserveren voor je gasten.

Geniet ervan!!

Liefs,

Juf Renate

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: