Challenge 9: Tafelchallenge

Challenge 9: Tafelchallenge

Wat heb je nodig?

  • Uitrekenpapier
  • Pen/potlood
  • Een mobiele telefoon
  • Enthousiasme en geduld
  • De tafel van 6, 7 en 8

Wat moet je doen?

We nodigen jou uit om eerst naar de leuke video over rekentafels van juf Rowan te kijken. Zie je hoe leuk tafels eigenlijk zijn?  Tafels zijn dus helemaal niet saai!

Bij deze challenge is het de bedoeling dat je op een leuke manier gaat oefenen met de tafel van 6, 7 en 8. Hoeveel is 6 x 7 ook alweer en 9 x 8 ? Laat ons zien wat jij kan! Vind je deze tafels stiekem nog een beetje lastig? Geen probleem! Pak je uitrekenpapier en een mooie pen / potlood en schrijf de tafels van 6, 7 en 8 op. Let op: Om deze tafels zo goed mogelijk te onthouden, is het de bedoeling dat je niet alleen de antwoorden van de tafels opschrijft maar ook de sommen. Dus je schrijft dan bijvoorbeeld: 1 x 6 =……. en dan vul je het antwoord in. Dit doe je in ieder geval tot 10 x 6 =….. en daarna ga je op dezelfde manier verder met de tafel van 7 en 8. 

Tip: Oefen de tafels met je ouders  en kom erachter wie het beste de tafel van 6, 7 en 8 kent. Jij of je ouders? En daarna? Lees maar onder het kopje “De opdracht is……”

De opdracht is….

Bedenk een creatieve manier om  te laten zien wat jij weet over de tafel van 6 , 7 en 8. Misschien bedenk je wel een leuk spel over deze tafels of een lied? Je mag het zelf bedenken en maak er een leuke foto of filmpje van en stuur dit naar je tutor of vul het contactformulier in.

  1. Je moet er wel voor zorgen dat je de antwoorden van de  sommen uit deze drie tafels kent en laat zien. Dus als je een lied gaat maken, zing je niet alleen de antwoorden van de tafel van 6 bijvoorbeeld, maar ook de sommen die erbij horen.
  2. Zorg ervoor dat de tafel van 6, 7 en 8 in je ontwerp zijn opgenomen. (Dus je maakt dan niet alleen een rap/ spel/ iets anders over de tafel van 6, maar over de tafel van 6, 7 en 8).
  3. Wees zo creatief mogelijk.. heel veel succes! 😊

Geef een reactie