Heerlijke Pasta alla Puttanesca van meester Sjors

Heerlijke Pasta alla Puttanesca van meester Sjors

Pasta alla Puttanesca

Ingrediënten voor 1 persoon:
80 gram pasta (spaghetti / penne)
1 eetlepel olijfolie
1 teentjes knoflook
1 ansjovis
chilipeper (naar smaak)
1 eetlepel (kalamata) olijven
1 eetlepel kappertjes
50 ml passata
1 tbsp tomato puree

Garnering: Peterselie of basilicum, grof gesneden
Parmezaanse kaas

Voorbereiding:
Snijd de knoflook en chilipeper in dunne schijfjes. De ansjovis, olijven en kappertjes snijdt je door de helft of in drie stukjes.

Vul een grote pan met water, wanneer het water kookt voeg zout toe en roer.
Voeg vervolgens de pasta toe. Roer zo nu en dan. Kook de pasta volgens de instructie totdat deze bijna al dente is.

Terwijl de pasta kookt verhit je de olijfolie in een ruime koekenpan of eventueel een hapjespan, op middel-laag vuur. Bak zachtjes de knoflook en voeg na 60 à 120 seconden de ansjovis toe. Wanneer deze enigszins is opgelost in de olie voeg je de chilipepers, olijven en kappertjes toe. Roer af en toe.

Voeg na 3 of 4 x 60 seconden de passata en de tomatenpuree toe. Meng alles goed, verhoog eventueel het vuur een beetje. Tip: Wanneer het erop lijkt dat het aan gaat bakken, voeg dan met pollepel of mok wat pastawater aan de saus toe. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat de saus zich wat meer bindt.

Wanneer de pasta bijna al dente is voeg je deze toe aan de saus in de koekenpan. Je kunt deze rechtstreeks uit het water aan de saus toevoegen. Let er alleen op dat de saus niet te waterig wordt. Je hoeft de pasta dus niet af te gieten. Wanneer je daar toch voor kiest spoel de pasta dan niet af!

Laat dit nu nog even een beetje pruttelen. Wanneer je proeft en de pasta is gaar kun je je portie opscheppen!

Als extraatje kun je nog een beetje gesneden peterselie of basilicum toevoegen, wat je zelf wil.
Ook een beetje Parmezaanse kaas kan erg lekker zijn. Eet smakelijk!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: