Amerikaanse pannenkoeken van Meester Jasmin

Amerikaanse pannenkoeken van Meester Jasmin

Pannenkoeken op z’n Amerikaans met bosbessen en esdoornsiroop

Ingrediënten voor 1 persoon:
50 g patisseriebloem
¼ theelepel bakpoede
¼ eetlepel vanillesuiker
¾ dl melk
12.5 g boter + extra klontje boter
¼ ei
¼ vanillestokje
37.5 g bosbessen
¼ flesje esdoornsiroop (‘maple syrup’)
¼ snuifje zout
¼ aardappel (optioneel)

  1. Wie gaat bakken moet alle hoeveelheden ingrediënten nauwkeurig wegen.
  2. Neem de mengkom van de keukenmachine en doe daarin: de bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker en een snuifje zout.
  3. Snij de vanillestok overlangs in twee. Schraap met een mespunt alle zaadjes uit de peulhelften. Voeg ze toe aan de mengkom met droge ingrediënten.
  4. Plaats een pannetje op een zacht vuur en smelt daarin de boter (inclusief een beetje extra boter om de pan mee in te vetten tijdens het bakken van de pannenkoeken.)
  5. Meet de juiste hoeveelheid melk af. Voeg het ei er aan toe en klop het los in de melk. Schenk er ook de gesmolten boter bij. (Hou een beetje gesmolten boter apart om later de bakpan in te vetten.)
  6. Plaats de pot met bloem & co in de keukenmachine. Laat de machine draaien op gemiddelde snelheid. Dit kan ook handmatig met een garde.
  7. Schenk er geleidelijk aan het mengsel van melk, ei en boter bij. Ga door tot je een egaal beslag verkrijgt.
  8. Strooi ¾ van de verse bosbessen in het beslag en meng. Hou de rest van de bosbessen opzij.
  9. Snij een (kleine) aardappel middendoor en prik één helft op een vork.
  10. Verhit een braadpan of koekenpan op een matig tot hoog vuur.
  11. Wentel de aardappelhelft door de gesmolten boter en smeer er de bodem van de bakpan mee in.
  12. Gebruik een kleine pollepel om het beslag van de pannenkoekjes met bessen in de pan te gieten. LET OP: Een Amerikaans pannenkoekje is een stuk kleiner dan onze traditionele pannenkoeken! Giet dus pannenkoekjes van zo’n 12 cm diameter in de hete pan.
  13. Strooi nog wat extra bosbessen op de (ongebakken) pannenkoek.
  14. Laat de onderzijde goudbruin bakken en keer elk pannenkoekje vervolgens om.
  15. Om in de sfeer te blijven: Serveer de warme American pancakes met een lik zoete esdoornsiroop (maple syrup).

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: